#2.04: Nederlands(talig)

We hebben het in deze aflevering nog niet eens gehad over dialecten. Zoveel streken, zoveel talen, zeggen wij altijd maar. En uit elke streek komen natuurlijk best wel wat juweeltjes.

Wat ons zomaar te binnen schiet: de vader van Willeke, Willy Alberti! Die man had een stem als een klok, en als hij zong kwam het recht uit zijn hart. Een bekende tranentrekker is natuurlijk De glimlach van een kind.
En om in Amsterdam te blijven: gelukkig hebben we in de blues-podcast al wat laten horen van André Hazes (senior!). Hij heeft genoeg klassiekers geschreven, niet per sé ons kopje thee, maar we hebben wel diep respect voor wat hij heeft bereikt.

Volstrekt willekeurig, en dus in lijn met de podcast: wat dachten we van Daniël Lohues? De zanger uit Drente zong als een van de eersten in zijn streektaal. Met zijn band Skik had hij prachtnummers als Op fietse. We verstaan er niet veel van, maar de strekking lijkt ons wel duidelijk.

En zo kunnen we alle provincies wel af gaan (Rowwen Hèze uit Limburg, De Kast uit Friesland, Normaal natuurlijk, uit de Achterhoek, etc. etc. ), maar wat wij al aangaven: het moet ook nog een beetje binnen onze smaak vallen. Dus we laten het hierbij, en kijken uit naar de reacties..;-)

Daniël Lohues, een man met smaak